Alter

Lectio Divina (åndelig lesing) er en lesemetode som praktiseres i klostertradisjonen. Du leser tekster langsomt og meditativt, for at de skal prege deg. Benediktinerordenen, en av vestkirkens eldste klosterordener, praktiserer denne metoden daglig.

Lectio Divina er først og fremst en måte å lese eller å be Bibelen på. Ved hjelp av Guds Ord trer vi inn i Hans nærvær. Når vi leser lyder ikke bare Guds Ord i våre hjerter, men vi lytter stille til hva ordene betyr for oss.

Vår kapellan Nobu er også dialogprest i Kirkelig Dialogsenter, og har laget meditasjonsark med søndagstekstene. Du kan gjerne bruke dem dersom du ønsker å fordype deg i disse tekstene. Du kan meditere over tekstene ved å følge «oppskriften» for Lectio Divina på arket.

Last ned dokumentet her.